Inloggen

Artikel toegevoegd aan winkelwagen

Handgemaakt Brood

27-09-2014

Handgemaakt bake-off brood bij Patisserie Unique [Gebakonline] - 

“De smaak van het brood is een beleving die ons terugvoert naar lang vervlogen tijden”. Patisserie Unique is, zoals de naam al zegt, ‘uniek’ in haar aanbod. Ons bedrijf is vooral groot in gebak en aanverwante zoete lekkernijen, maar het assortiment bestaat uit meer dan alleen patisserie. Inmiddels bestaat de organisatie uit 32 banketbakkerijen, waarbij onlangs ook een aantal artisanale broodproducenten toegetreden zijn tot Patisserie Unique. Daarmee is het aanbod dus weer wat vergroot, maar blijft het unieke aspect de boventoon voeren. 

 

Durum tarwe

“Het handgemaakte brood komt van vier verschillende broodspecialisten uit verschillende windstreken”. “Het brood is volledig gemaakt met grondstoffen van een natuurlijke oorsprong. Het meest succesvol zijn de broden en broodjes die zijn gemaakt van de best geselecteerde Durum tarwe, welke een zeer hoog gehalte aan gluten en eiwitten bevatten.

Durum tarwe groeit alleen goed in een warm klimaat en wordt in Europa voornamelijk in Zuid-Europa verbouwd. Echter de belangrijkste teeltgebieden liggen in Noord-Amerika, hoofdzakelijk in Noord-Dakota, Argentinië en Rusland, dus in gebieden met warme zomers.”

 

Assortiment

“De broden en broodjes worden na een zeer lang rijsproces op een stenen vloeroven voor 90% afgebakken. Dat geeft het brood na het uiteindelijke afbakken een karakteristieke, krokante en smaakvolle korst. De smaak van het brood is een beleving die ons terugvoert naar lang vervlogen tijden. Op dit moment worden en meer dan veertig soorten brood en broodjes volgens authentieke receptuur gemaakt en door Patisserie Unique verkocht. De gewichten variëren van 45 tot duizend gram. De broden zijn puur natuurlijk, want wij zijn wars van elke vorm van toevoegingen. Het lange rijsproces brengt de smaak naar boven en maakt het brood bijna net zo lekker als het gebak van Patisserie Unique”.